Retraite

Behoefte aan een paar dagen rust. Even stil staan bij dingen die je bezighouden. Je bezinnen op je leven, de toekomst. Of gewoon een paar dagen lekker lezen en wandelen.

Je bent welkom. We hebben een heerlijk apart huisje met houtkacheltje waar je je overdag kunt terugtrekken, en waar het heel stil is. Je loopt zo vanuit ons huis de natuur in. Je kunt wandelingen van één of een paar uur maken, en alleen maar in de natuur zijn.

En… heb je behoefte aan een gesprek. Ook die mogelijkheid is er.

Kosten voor een retraite, volledig verzorgd (los van de gesprekken): € 49,00 p.p.p.d. (minimaal 2 nachten).

Mensen met een krappe beurs kunnen een beroep doen op onze stichtingspot.

 

Ervaring van een gast:
‘Mijn gedachtenstroom vraagt om een omgeving met rust, natuur, een paar dagen om overzicht te krijgen, te schrijven en te ontspannen. Ik verlang naar een plek waar tijd en ruimte is om stil te worden en de ontmoeting met mezelf en God er te laten zijn in de stilte. Het pelgrimhuis, met speciaal retraitehuisje was hier een prachtige locatie voor. 

Zelf een paar dagen invullen, geen programma waar ik me aan moet houden of de dagelijkse flow. Gewoon laten komen wat komt, een boek lezen, wandelen in de schitterende natuur wanneer ik wil (alleen maar de straat oversteken en ik liep in het bos!) prachtig.

Structuur van de dag door maaltijden, en als ik later of niet wilde ontbijten of lunchen geen probleem. De maaltijden waren heerlijk en als ik ‘s avonds zin had in een wijntje bij knapperend openhaard vuur met een babbeltje dan was ik welkom, wilde ik mijn eigen gang gaan ook prima.

Deze gastvrijheid van Hans en Adeline Waagmeester en het Pelgrimhuis is uniek. Ik had al heimwee en verlangen naar een volgende keer toen ik wegreed. En nam afscheid van een prachtplek en een fluitend orkest vogels. Ik ga nog ‘s terug en hoop er anderen mee te inspireren.’