Over ons

Sinds een aantal jaren zijn wij, Adeline (65) en Hans (66) Waagmeester, een beetje ‘gepakt’ door de pelgrimsroute richting Santiago de Compostella. We hebben allebei een groot deel van de route gelopen.

Op je tocht kom je allerlei mensen tegen die de route om verschillende redenen lopen. De meesten toch wel voor een stukje bezinning, verwerking of een zoektocht. Kortom: mensen met een verhaal. Al twee jaar waren we op zoek naar een huis in Limburg dichtbij een van de aanlooproutes vanuit Nederland. We hebben dat huis gevonden in Montfort (onder Roermond), dichtbij Pieter- en Jacobspad.
Wat willen we met het huis? Een plek bieden voor mensen die rust zoeken en er even uit willen zijn. Vanwege onze lokatie is ons adres geschikt om wandelaars en fietsers te herbergen. We zijn geinteresseerd in mensen en hun verhalen. En omdat we zelf ervaring hebben met de tocht en onszelf ook pelgrim voelen, gastvrijheid hoog in ons vaandel hebben, is dat een goede basis om je leven met anderen te delen. Echter… zonder ons op te dringen. Belangrijk is dat je hier jezelf kan zijn en je thuis voelt.

Ach, ten diepste geloven we dat ieder mens een pelgrim is. Of je nou onderweg bent in je Austin Morris of aan de wandel: ieder mens is onderweg naar zijn of haar bestemming.